Index

Home
Zoek faillissement
Indienen vordering
Contact met curator
Nog niet failliet-alert
Mijn alerts
Abonnementen
Volg faillissementen
Boedels te koop
Failliet per branche
Failliet in regio
Geografische info
Monitor services
Onze abonnementen
Debiteurenbeheer
Nieuwsarchief
Kenniscentrum
Mail webmaster
Ontvang nieuwsbrief
27b41f1a1055e792
a95b04df3ca54572
Dienstverleners
Opzeggen
Voor curatoren
Voor journalisten
Uw link naar ons
Onze services
Disclaimer / gebruik

Aantal faillissementen stijgt, maar blijft op een erg laag niveau

 « terug

12-04-2021  print deze pagina

163 Nederlandse bedrijven gingen in maart failliet. Dat zijn er dertig meer dan in februari. Er gaan dus meer ondernemingen op de fles, maar het aantal blijft beperkt, blijkt maandag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Sinds het begin van de coronacrisis staat het aantal faillissementen in ons land op een historisch laag niveau. In februari gingen er 133 bedrijven over de kop. Daarmee lag het aantal faillissementen op laagste niveau sinds december 1990.

In maart ging het om 163 bedrijven, maar dat is nog steeds een klein aantal. Het record dateert van mei 2013, toen 816 ondernemingen failliet gingen. Daarna daalde het aantal faillissementen tot augustus 2017, waarna het tot halverwege 2020 min of meer stabiel bleef. Vanaf dat moment daalde het aantal flink.

De meeste faillissementen werden vorige maand uitgesproken in de handel, onder andere winkels. 31 handelsbedrijven werden failliet verklaard, 11 meer dan in februari. In de bedrijfstak vervoer en opslag werden relatief gezien de meeste faillissementen uitgesproken.

Ondanks de coronacrisis hoeven relatief weinig bedrijven de boeken neer te leggen. De overheid houdt veel bedrijven overeind met onder meer loonsteun (NOW) en een tegemoetkoming in de vaste lasten. In 2020 pompte de Staat 17,6 miljard euro coronasteun in bedrijven.

Experts denken dat het aantal faillissementen in de tweede helft van dit jaar sterk zal toenemen. Dan worden naar verwachting de steunmaatregelen losgelaten en moeten bedrijven hun achterstallige belastingen betalen.

Bron: NU.nl
Login
Login voor curatoren, rechters-commissarissen, en premium-abonnees
Bedrijfsinsolventies in de maand juni 2024
Faillissementen
Schuldsaneringen
Surseances
Meer statistieken »
Aantal verslagen 254274
over ons