Index

Home
Zoek faillissement
Indienen vordering
Contact met curator
Nog niet failliet-alert
Mijn alerts
Abonnementen
Volg faillissementen
Boedels te koop
Failliet per branche
Failliet in regio
Geografische info
Monitor services
Onze abonnementen
Debiteurenbeheer
Nieuwsarchief
Kenniscentrum
Mail webmaster
Ontvang nieuwsbrief
1cbc2727ac98e19b
0ade776c389d5a33
Dienstverleners
Opzeggen
Voor curatoren
Voor journalisten
Uw link naar ons
Onze services
Disclaimer / gebruik

BoekenVoordeel vraagt faillissement aan vanwege coronacrisis

 « terug

12-04-2021  print deze pagina

Boekwinkelketen BoekenVoordeel, goed voor 86 winkels in Nederland, heeft faillissement aangevraagd. Door de gedwongen sluiting vanwege de lockdown kwam het bedrijf flink in de problemen. Ondanks de steun van de overheid, een flexibele opstelling van leveranciers en extra investeringen van de eigenaar is het volgens de keten niet meer verantwoord om verder te gaan.

Door de gedwongen sluiting, die al bijna vier maanden duurt, liep de schuldenlast van het bedrijf onoverkoombaar hoog op. Na alle scenario's tegen het licht te hebben gehouden, is er de afgelopen weken nog een ultieme poging gedaan om met de Nederlandse verhuurders tot een oplossing te komen, laat de onderneming weten.

"Helaas is recent duidelijk geworden dat hoewel een deel van de verhuurders bereid was tot een overeenkomst, er niet voldoende draagvlak was voor de geboden oplossing", aldus het bedrijf in een reactie. De rechter spreekt naar verwachting dinsdag het faillissement uit.

Bij de winkels werken in totaal ruim vierhonderd personeelsleden. De vestigingen zijn momenteel nog open en ontvangen klanten op afspraak, volgens de coronamaatregelen van het kabinet. Daarnaast heeft het bedrijf een webshop, waar op dit moment geen bestellingen worden aangenomen "wegens omstandigheden".

BoekenVoordeel is 37 jaar geleden ontstaan in Amsterdam, maar heeft tegenwoordig het hoofdkantoor in Almere. Het bedrijf verkoopt niet alleen boeken, maar ook onder meer wenskaarten, puzzels, hobbyartikelen, bordspellen en sinds enige tijd ook mondkapjes. De winkels willen zich onderscheiden door hun producten voor lage prijzen aan te bieden.

De keten besloot een aantal jaren geleden om verder te gaan met het failliete Free Record Shop. Daardoor verkochten veel BoekenVoordeel-winkels vanaf 2014 ook artikelen die voorheen bij de platenzaak te vinden waren.

De 27 winkels die het bedrijf in Belgi heeft, vallen buiten de faillissementsaanvraag.

Bron: NU.nl
Login
Login voor curatoren, rechters-commissarissen, en premium-abonnees
Bedrijfsinsolventies in de maand januari 2024
Faillissementen
Schuldsaneringen
Surseances
Meer statistieken »
Aantal verslagen 254274
over ons