Index

Home
Zoek faillissement
Indienen vordering
Contact met curator
Nog niet failliet-alert
Mijn alerts
Abonnementen
Volg faillissementen
Boedels te koop
Failliet per branche
Failliet in regio
Geografische info
Monitor services
Onze abonnementen
Debiteurenbeheer
Nieuwsarchief
Kenniscentrum
Mail webmaster
Ontvang nieuwsbrief
8fb19d12e9eaa4b7
6dcb36606cb4e27d
Dienstverleners
Opzeggen
Voor curatoren
Voor journalisten
Uw link naar ons
Onze services
Disclaimer / gebruik

'Staatssteun Maasziekenhuis tegen de afspraak'

 « terug

07-08-2019  print deze pagina

BOXMEER (ANP) - Verschillende ziekenhuisbestuurders zijn het niet eens met de overheidssteun aan het Maasziekenhuis in Boxmeer, blijkt uit een reconstructie van de Volkskrant. Het ziekenhuis krijgt tot en met 2022 jaarlijks 2,5 miljoen euro van het ministerie van Volksgezondheid om overeind te kunnen blijven.

De steun is \'moeilijk uitlegbaar\', vindt bestuursvoorzitter Ankie van Rossum van VieCuri uit Venlo en Venray. Volgens haar is het Maasziekenhuis geen systeemziekenhuis en komt voor geen enkele inwoner de 45-minutennorm in gevaar als het zou sluiten. Die norm bepaalt dat mensen binnen deze tijd met de ambulance naar het ziekenhuis moeten kunnen worden vervoerd. Van Rossum spreekt bovendien van een \'pijnlijk contrast\' met ziekenhuizen die zonder steun moeten zien te overleven.

Bestuursvoorzitter Jaap van den Heuvel van het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk zegt dat de financile injectie zelfs in strijd is met de wet. \'De overheid is al sinds 2005 teruggetreden van de zorgmarkt. Nu knalt de overheid daar weer doorheen.\'

Minister Bruno Bruins (Medische Zorg) stelde eerder al dat bij het Maasziekenhuis sprake is van een \'unieke situatie\', onder meer omdat een faillissement ook andere zorgaanbieders zou kunnen raken waarmee het ziekenhuis nauw samenwerkt. Ook speelt mee dat de financile problemen in ieder geval deels het gevolg zijn van omstandigheden waar de zorginstelling zelf weinig aan kon doen.

Daarom heeft de minister besloten bij wijze van uitzondering financile steun te verlenen. Een woordvoerder wijst erop dat dit gebeurd is met brede instemming vanuit de Tweede Kamer.

Lees meer >

Bron: (ANP)
Login
Login voor curatoren, rechters-commissarissen, en premium-abonnees
Bedrijfsinsolventies in de maand maart 2021
Faillissementen
Schuldsaneringen
Surseances
Meer statistieken »
Aantal verslagen 254289
over ons