Index

Home
Zoek faillissement
Indienen vordering
Contact met curator
Nog niet failliet-alert
Mijn alerts
Abonnementen
Volg faillissementen
Boedels te koop
Failliet per branche
Failliet in regio
Geografische info
Monitor services
Onze abonnementen
Debiteurenbeheer
Nieuwsarchief
Kenniscentrum
Mail webmaster
Ontvang nieuwsbrief
3ff883717720e221
4e2d33433104d745
Dienstverleners
Opzeggen
Voor curatoren
Voor journalisten
Uw link naar ons
Onze services
Disclaimer / gebruik

Amsterdams bedrijfsafval uit nood naar polder

 « terug

08-08-2019  print deze pagina

AMSTERDAM (ANP) - Vanwege de grote problemen bij het Afval Energie Bedrijf (AEB) in Amsterdam, gaat een deel van het afval uit de hoofdstad binnenkort naar een vuilstort in de Kop van Noord-Holland. AEB kampt met technische mankementen en miljoenentekorten. Verbrandingsovens liggen om veiligheidsredenen stil en AEB kan de afvalstromen niet meer aan.

Het is niet alleen een lokaal probleem, want ook uit de rest van het land en zelfs uit het buitenland wordt afval normaal naar AEB gebracht. Vanaf 19 augustus gaat een deel van het Amsterdamse afval naar de stortplaats Wieringermeer in de gemeente Hollands Kroon. Eerder werden al twee andere tijdelijke stortplaatsen bekend, in Flevoland en Nauerna (Noord-Holland).

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Milieu) besloot woensdag al dat voorlopig geen nieuwe contracten over de verwerking van buitenlands afval afgesloten mogen worden. Maar op korte termijn zijn de problemen daarmee niet opgelost.

AEB is een verzelfstandigd bedrijf, maar alle aandelen zijn in handen van de gemeente Amsterdam. Vermoedelijk zijn miljoenen euro\'s nodig om een faillissement te voorkomen. Vanwege de problemen stapten eerder al drie van de vier leden van de raad van commissarissen op.

Lees meer >

Bron: (ANP)
Login
Login voor curatoren, rechters-commissarissen, en premium-abonnees
Bedrijfsinsolventies in de maand juli 2019
Faillissementen
Schuldsaneringen
Surseances
Meer statistieken »
Aantal verslagen 254420
over ons