Index

Home
Zoek faillissement
Indienen vordering
Contact met curator
Nog niet failliet-alert
Mijn alerts
Abonnementen
Volg faillissementen
Boedels te koop
Failliet per branche
Failliet in regio
Geografische info
Monitor services
Onze abonnementen
Debiteurenbeheer
Nieuwsarchief
Kenniscentrum
Mail webmaster
Ontvang nieuwsbrief
07b000e377650b24
179f98d5511f3640
Dienstverleners
Opzeggen
Voor curatoren
Voor journalisten
Uw link naar ons
Onze services
Disclaimer / gebruik

Inboedel failliet Slotervaart onder de hamer

 « terug

07-03-2019 · print deze pagina

AMSTERDAM (ANP) - De volledige inboedel van het failliete Slotervaartziekenhuis in Amsterdam gaat onder de hamer. Troostwijk Veilingen biedt als eerste de inventaris van de afdeling radiologie aan en zal in de komende maanden ook die van de operatiekamers, verpleegafdelingen, poliklinieken en facilitaire dienst in de verkoop doen. Curator Marc van Zanten hoopt dat er miljoenen binnenkomen om de vele schuldeisers te kunnen afbetalen.

Hij verwacht overigens niet dat de opbrengst voldoende zal zijn om alle schulden, die worden geschat op zo\'n 40 tot 50 miljoen euro, af te betalen. De afgelopen maanden hebben al veel partijen hun interesse getoond, uit binnen- en buitenland.

Volgens veilingmeester Teun van Leeuwen is het uniek dat de inboedel van een heel ziekenhuis wordt geveild. Het gaat om duizenden veilingkavels, waaronder hele operatiekamers, röntgenapparatuur, patiëntenmonitoren, maar ook bedden, operatiegereedschap, kastjes en zelfs de inhoud van een hout- en metaalbewerkingswerkplaats van de technische dienst.

Ook is er een MRI-scan te koop. Het ziekenhuis betaalde er bij de aanschaf in 2006 bijna een miljoen euro voor, nu kunnen geïnteresseerden bieden vanaf 10.000 euro. De koper moet wel rekening houden met onderhoudskosten van rond een ton per jaar. Voor apparatuur met een radioactieve bron is bovendien een vergunning nodig.

Voor verkoop moesten alle patiëntengegevens worden gewist. Wat rest zijn archieven met privacygevoelige informatie. Volgens de curator is het onderbrengen ervan zeer complex. Inmiddels is bekend dat het weefselarchief naar het Amsterdam UMC gaat. Ondanks de invoering van de elektronische patiëntendossiers lagen er nog 500.000 papieren exemplaren opgeslagen in het ziekenhuis. Volgens de wet moeten die tot vijftien jaar na de laatste behandeling bewaard blijven. Van Zanten zegt dat ook hiervoor een oplossing binnen handbereik is.

Inmiddels hebben zich al tientallen partijen gemeld die het gebouw willen kopen. De curator wil op korte termijn me de gemeente hierover praten.

Het Slotervaart ging op 25 oktober failliet. Het onderzoek naar de oorzaak is nog niet afgerond.

Lees meer >

Bron: (ANP)
Login
Login voor curatoren, rechters-commissarissen, en premium-abonnees
Bedrijfsinsolventies in de maand april 2019
Faillissementen
Schuldsaneringen
Surseances
Meer statistieken »
Aantal verslagen 254424
over ons