Index

Home
Zoek faillissement
Indienen vordering
Contact met curator
Nog niet failliet-alert
Mijn alerts
Abonnementen
Volg faillissementen
Boedels te koop
Failliet per branche
Failliet in regio
Geografische info
Monitor services
Onze abonnementen
Debiteurenbeheer
Nieuwsarchief
Kenniscentrum
Mail webmaster
Ontvang nieuwsbrief
3ed3306b656c4bd7
381c28e39d5f7b6a
Dienstverleners
Opzeggen
Voor curatoren
Voor journalisten
Uw link naar ons
Onze services
Disclaimer / gebruik

Maxi Toys koopt Belgische keten Bart Smit (2)

 « terug

22-02-2019  print deze pagina

HOUDENG-GOEGNIES (ANP) - Maxi Toys neemt de Belgische speelgoedketen Bart Smit over. Het gaan om 39 Belgische winkels die onderdeel waren van het failliete Intertoys. Hoeveel geld er met de deal is gemoeid, is niet naar buiten gebracht.

Intertoys vroeg in Nederland ruim een week geleden uitstel van betaling aan. Later hebben de bewindvoerders aan de rechter verzocht die surseance om te zetten in een faillissement. In Belgi was Intertoys toen al in een vergevorderd stadium met de verkoop van de Bart Smit-activiteiten, waar circa tweehonderd mensen werken.

Maxi Toys was net als Intertoys jarenlang onderdeel van winkelconcern Blokker Holding. De keten met 170 winkels in Frankrijk, Belgi, Zwitserland en Luxemburg werd eerder dit jaar overgenomen door investeerder Green Swan.

Topman Alain Hellebaut van Maxi Toys is enthousiast over het inlijven van Bart Smit. ,,Dankzij deze overname kunnen wij met Maxi Toys in Belgi een nationale dekking realiseren.\'\' Alle Belgische Bart Smit-winkels krijgen straks de naam Maxi Toys op de gevel.

Intertoys ging naar eigen zeggen gebukt onder aanhoudende zware marktomstandigheden. Naast de toenemende concurrentiedruk van webwinkels snoepten ook andere winkels als Kruidvat en Action klanten af van de keten. Op dit moment wordt nog gezocht naar mogelijkheden voor een doorstart. De Belgische activiteiten, evenals de winkels van ruim honderd franchisenemers in Nederland, vielen juridisch gezien buiten het bankroet.

Lees meer >

Bron: (ANP)
Login
Login voor curatoren, rechters-commissarissen, en premium-abonnees
Bedrijfsinsolventies in de maand april 2019
Faillissementen
Schuldsaneringen
Surseances
Meer statistieken »
Aantal verslagen 254424
over ons