Index

Home
Zoek faillissement
Indienen vordering
Contact met curator
Nog niet failliet-alert
Mijn alerts
Abonnementen
Volg faillissementen
Boedels te koop
Failliet per branche
Failliet in regio
Geografische info
Monitor services
Onze abonnementen
Debiteurenbeheer
Nieuwsarchief
Kenniscentrum
Mail webmaster
Ontvang nieuwsbrief
32ef3b4049c479d3
e1b2f24cfdc85434
Dienstverleners
Opzeggen
Voor curatoren
Voor journalisten
Uw link naar ons
Onze services
Disclaimer / gebruik

'Brexit kan Urk 2000 banen kosten'

 « terug

19-12-2018  print deze pagina

(ANP) - Als er geen goede afspraken komen, kan de brexit zorgen voor het verlies van 2000 banen op Urk. Dat betekent het faillissement van het dorp, dat bijna helemaal afhankelijk is van de visserij. Ook de visserijsector in Noord- en Zuid-Holland wordt zwaar getroffen.

Dat heeft de Flevolandse gedeputeerde Michiel Rijsberman (D66) woensdag onder de aandacht gebracht van Michel Barnier, brexit-onderhandelaar namens de EU. Rijsberman is vicevoorzitter van de brexitgroep van het Europese Comit van de Regio\'s. Volgens hem onderkent Barnier de belangen van de visserij. Hij overweegt een bezoek aan Urk begin volgend jaar.

Als Groot-Brittanni de EU verlaat, mogen Nederlandse vissers niet meer in Engelse wateren vissen. Juist voor de kust van Schotland wordt veel gevangen. Rijsberman: ,,Twee van de drie porties fish and chips in Engeland komen van Urk. Als er geen goede afspraken komen, zouden Nederlandse vissers voor elke vangst tweemaal de kosten van vervoer over de grens moeten betalen. Dat is onhaalbaar.\'\'

Rijsberman heeft goede hoop dat de EU er alles aan gaat doen om de schade voor de vissers te beperken. Mogelijk komt er een compensatiefonds voor alle sectoren die door de brexit worden getroffen.

Lees meer >

Bron: (ANP)
Login
Login voor curatoren, rechters-commissarissen, en premium-abonnees
Bedrijfsinsolventies in de maand april 2019
Faillissementen
Schuldsaneringen
Surseances
Meer statistieken »
Aantal verslagen 254424
over ons